Sestavine:
Testo:
- 30 g masla
- 50 g sladkorja
- 1 jajce
- 50 ml mleka
- 4 jedilne žlice čokoladne omake
- 80 g gladke moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
Glazura:
- 80 g masla
- 40 g sladkorja
- 1 jedilna žlica kakava
Priprava:
Za čokoladne kolačke najprej penasto umešamo maslo in sladkor. Nato primešamo jajce, kasneje pa še mleko in čokoladno omako. Na koncu dodamo še moko s pecilnim praškom in mešamo, da dobimo gladko zmes.
Modele za mafine napolnimo samo po 2/3. Pečemo 20 minut pri 180 stopinj (z gretjem spodaj in zgoraj).
Medtem penasto umešamo maslo za glazuro in mu primešamo sladkor in kakav. Če je glazura premalo čokoladna ali premalo sladka, lahko po želji dodamo več kakava ali sladkorja. Ko se mafini ohladijo, jih premažemo z glazuro. Čokoladne kolačke postavimo v hladilnik.
Veliko zabave pri peki in dober tek!
oooo zala kku bi jst tu zdej jejla kr sm fullll lačnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!